Vind de beste architect in Nijkerk

Kom gemakkelijk en snel in contact met architectenbureaus uit Nijkerk en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Architecten Nijkerk

Top 10 architecten in Nijkerk

Compleet overzicht van alle architecten in Nijkerk

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Architect Nijkerk gezocht?

Op zoek naar een architect in Nijkerk? Onderstaand een overzicht van alle 10 architecten in Nijkerk en omgeving. Iedere architect op Architectenbureau.org heeft een eigen bedrijfspagina. Hierop vind je alle benodigde informatie als de openingstijden, adres- en contactgegevens. Iedere architect in deze gids is handmatig geselecteerd voor deelname.

Je schakelt een architect in voor het ontwerpen van huizen en gebouwen en het visualiseren van bouwtekeningen. Een architect helpt je niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij de verbouwing van je bestaande huis. Het architectenbureau in Nijkerk kan bijvoorbeeld het technische en administratieve proces van de verbouwing begeleiden. Een architect kan zich specialiseren in onder andere binnenhuisarchitect, tuin- en landschapsarchitect of informatie architect.

Op zoek naar een geschikte architect en benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven? Start nu je gratis offerteaanvraag bij architectenbureaus uit Nijkerk.

Over Nijkerk

Nijkerk is een plaats met 28050 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 38 jaar. Nijkerk is gelegen in de provincie Gelderland.

Gratis architecten offertes vergelijken?

Overzicht van de top 10 architecten in Nijkerk

Vergelijk 6 architecten uit deze bedrijvengids.


architect Nijkerk

Vind de beste architect in Nijkerk

Wil je binnenkort je eigen huis laten ontwerpen? Ga je verbouwen of wil je een uitbouw realiseren? Schakel dan een ervaren architect uit Nijkerk in.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Via de bedrijvengids kom je eenvoudig in contact met architecten op het gebied van onder meer woningbouw en utiliteitsbouw. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om een geschikte binnenhuis-, tuin- of restauratiearchitect te vinden. Elk bureau in de gids is aangesloten bij de KVK (Kamer van Koophandel) Vul het contactformulier in en ontvang op korte termijn tot 6 vrijblijvende offertes. Gratis en vrijblijvend. Vergelijk de kosten van diverse specialisten en bespaar zo tot 40%!

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Wanneer je gebruik maakt van de bedrijvengids, dan krijg je een duidelijk inzicht in de prijzen van verschillende specialisten. Maar hoe weet je nou waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes? Hieronder staan een aantal tips:

 • Let op de totale prijs: betaal je nog voor bijkomende kosten of is het genoemde bedrag de totaalprijs?
 • Controleer of je een duidelijk beeld krijgt van de benodigde materialen, werkzaamheden en planning.
 • Wat zijn de afspraken omtrent de betaling? Is er een aanbetaling nodig? Betaal je vooraf of achteraf? Maak duidelijke afspraken.

Architect gezocht?

Vergelijk offertes van verschillende architecten en bespaar tot 40% op de kosten!

Vind een geschikt architectenbureau voor jouw project.

Vraag vrijblijvend offertes aan bij bureaus uit jouw regio.

Van woningbouw tot interieurarchitect

Vind een geschikte architect via de bedrijvengids: vergelijk en bespaar tot 40%.

Wanneer heb je een architect in Nijkerk nodig?

Natuurlijk ben je bij het bouwen of verbouwen van een huis niet verplicht een architect in te schakelen, maar dit kan het proces wel een stuk gemakkelijker voor je maken. Dit is iemand die zich bezig houdt met de architectuur van woningen, bedrijven, scholen en andere gebouwen. Met andere woorden: deze persoon maakt ontwerpen voor verschillende panden.

Het bureau is betrokken bij de complete verbouwing. Een goede specialist geeft bouwadvies en biedt begeleiding tijdens de werkzaamheden. Zo bewaakt hij de kwaliteit.

Werkzaamheden van een architect

Het gebeurt regelmatig dat klanten bij het vak ‘architect’ denken aan een interieurarchitect. Dit is slechts één onderdeel van het vak. De werkzaamheden lopen namelijk flink uiteen:

 • Deze stelt voorlopige ontwerpen op, evenals een voorlopige planning en een kostenindicatie;
 • Hij vraagt de bestaande bouwtekeningen en het bestemmingsplan aan, zodat het ontwerpen gemakkelijker wordt;
 • Indien noodzakelijk regelt de specialist het proces rondom het bouwaanvragen van de bouwvergunning;
 • Het bureau maakt een selectie van één of meerdere aannemers die het pand zullen verbouwen;
 • Tijdens het verbouwen houdt de specialist toezicht op alle werkzaamheden;
 • Het bureau houdt toezicht op het budget, de tijdsplanning en bewaakt de kwaliteit.

Architectenbureau in Nijkerk gezocht?

Vergelijk diverse architecten uit Nijkerk. Bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Eén van de belangrijkste taken, is het opstellen van het ontwerp. Hierbij kun je denken aan het ontwerpen van een volledig vrijstaande woning in een moderne stijl, maar ook wanneer je een aanbouw of opbouw wilt realiseren kun je dit door een vakman laten ontwerpen. Deze houdt bij het opstellen van de werktekeningen rekening met zaken waar je zelf misschien niet aan denkt: moeten de leidingen verlegd worden? Heb je extra stopcontacten of lichtpunten nodig?

Het ontwerpen gebeurt in een viertal fases: allereerst is er sprake van een schetsontwerp. Hierin wordt de huidige situatie met al je wensen en voorkeuren uitgebeeld. Daarna volgt het voorlopig ontwerp. Dit is een 3D visualisatie, waarin je een duidelijk beeld krijgt van het ruimtelijk effect van de verbouwing. Na het verwerken van alle op- of aanmerkingen volgt daarna het definitief ontwerp. Tot slot richt de vakman zich op het technisch ontwerp, hierin worden alle technische aspecten van de verbouwing meegenomen.

architectenbureau Nijkerk

Wat kost een architect?

De kosten van een architectenbureau lopen, zoals je misschien wel verwacht, enorm uiteen. De totaalprijs is onder meer afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je graag een plattegrond of werktekening laten maken? Dan ligt de prijs relatief laag: dit kost ongeveer €500,-. Wanneer je echter een volledig project uitbesteed, dan liggen de prijzen een stuk hoger. De prijzen voor een uitbreiding van een bestaand huis liggen ongeveer tussen de €10.000,- tot €15.000,-.

Gelukkig kun je hierop eenvoudig besparen!

Hoe? Door de kosten van diverse specialisten met elkaar te vergelijken. Dit doe je gemakkelijk via de architectengids. Door het contactformulier in te vullen ontvang je tot 6 vrijblijvende en kosteloze offertes van bureaus uit je eigen regio. Zo kun je tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

Kosten architect

Type opdracht van architect Vanaf-prijzen, inclusief btw*
Tekening van woning of aanbouw Vanaf €500,-
Uitbouw begane grond, inclusief ontwerp en bouwaanvraag Vanaf €2.500,-
Aanbouw woning inclusief ontwerp, bouwaanvraag en bestek (beschrijving van project voor de aannemer) Vanaf €9.000,-
Volledig project (uitbreiding van de woning) Vanaf €10.000,- tot €15.000,-
Renovatie woning (begeleiding van A-Z) Vanaf €35.000,- tot €50.000,-
Herbestemming van fabriek tot twee woonhuizen. Bestaande uit: voorlopig en definitief ontwerp, bouwvergunning, technische omschrijving, bestektekeningen, aanbesteding én bouwbegeleiding. Vanaf €39.000,- tot €40.000,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn verschillende factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Een aantal belangrijke factoren zijn:

 • Het type dat je inschakelt: een binnenhuis-, interieur- of een restauratie architect. Logischerwijs zijn de kosten van een binnenhuisarchitect vaak voordeliger dan wanneer je een restauratiearchitect inschakelt;
 • de mate van begeleiding tijdens het verbouwen. Door zelf overzicht te houden en de aannemer aan te sturen bespaar je flink;
 • het type opdracht dat je laat uitvoeren: je betaalt meer voor het bouwen van een moderne vrijstaande woning dan voor het realiseren van een aanbouw.

Werkwijze van een architect, het proces uitgelegd

Elke specailist hanteert z’n eigen werkwijze. Toch zijn er een aantal fases die elke vakman doorloopt. Deze fases zijn:

 • Fase 1: de ontwerpfase. Alle eerste ontwerpen worden opgesteld en aan je voorgedragen.
 • Fase 2: de bouwvergunning en eventuele ontheffingen worden aangevraagd bij de gemeente.
 • Fase 3: nadat alle op- en aanmerkingen zijn verwerkt, wordt het definitieve ontwerp opgesteld.
 • Fase 4: de aanbestedingsfase. Hierbij worden de werkzaamheden uitbesteed aan de aannemer.
 • Fase 5: de specialist houdt tijdens het bouwen toezicht op het budget, de planning en de kwaliteit.
 • Fase 6: tot slot volgt de oplevering van het pand.

Bouwregels en vergunningen

Als je werkzaamheden uitvoert waarbij het uiterlijk van je huis gaat veranderen, dan is het in de meeste gevallen verplicht om een bouwvergunning aan te vragen. Dit kan een lastig proces zijn, zeker als je niet goed weet welke informatie de gemeente nodig heeft. Doe eenvoudig online een vergunningscheck en het is direct duidelijk is of je een vergunning nodig hebt. Wanneer je een architectenbureau inschakelt, dan verzorgt deze de vergunningsaanvraag. Zo hoef jij hier geen energie in te steken.

architect woning ontwerpen Nijkerk

Architect inschakelen, waar op letten?

Dat een architectenbureau veel voor je kan betekenen mag duidelijk zijn. Maar hoe vind je nou een bureau dat goed bij je past? Er is een heel breed aanbod aan architectenbureaus in Nederland. Het is daarom aan te raden om bij het kiezen van een bureau te letten op de onderstaande punten:

 • Portfolio
 • Keurmerken
 • Prijzen
 • Duidelijke afspraken
 • Werkzaam voor een groot of klein architectenbureau?

Tekst

1. Portfolio

De stijl is cruciaal voor je keuze. Wanneer je graag een moderne vrijstaande woning wilt laten bouwen, dan heb je niets aan iemand die juist gespecialiseerd is in de landelijke stijl. Vraag jezelf af welke stijl je zelf wilt en kijk of het portfolio van de specialist hierop aansluit.

2. Keurmerken

Keurmerken zijn lang geleden in het leven geroepen om de keuze van klanten een stuk gemakkelijker te maken. Keurmerken als het VMRG-Keurmerk geven onder andere aan of een architect kwalitatief en betrouwbaar is. Je kunt een architect controleren via de BNA, de branchevereniging voor architecten. Je kan ook controleren of de expert in kwestie is ingeschreven bij het architectenregister. Hierin vind je iedereen die deze titel mag dragen.


Architectenbureau.org klantenbeoordeling“Ons huis in Nijkerk was oud en een renovatie was nodig. Wij vonden via de gids een architect uit de buurt, die ons bij de gehele renovatie geholpen heeft.”
Albert van der Wal

3. Prijzen van architect

In veel gevallen geven de prijzen een duidelijke indicatie van de kwaliteit van het architectenbureau. Hoe hoger de kosten, des te beter de kwaliteit. Architectenbureaus met meer ervaring kunnen namelijk een hoger tarief hanteren dan iemand die net begint. Een lagere prijs hoeft natuurlijk niet te betekenen dat deze persoon ook slechte kwaliteit aflevert, kijk daarom ook altijd naar het portfolio en zoek naar referenties.

4. Duidelijke afspraken

Het is voor beide partijen erg belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Als je dit niet doet, dan is de kans namelijk groot dat je voor nare verrassingen komt te staan. Het is in principe geen gek verzoek om een aanbetaling te doen, maar maak hier wel duidelijke afspraken over.

5. Werkzaam voor groot of klein architectenbureau?

Afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen kun je kiezen voor iemand die werkzaam is bij een groot of klein architectenbureau. Bij kleinere bureaus is er vaak meer aandacht voor jou als klant terwijl grotere bureaus meer verschillende soorten projecten afhandelen.

Architect woningbouw, huis laten ontwerpen

Woningbouw is een van de veelvoorkomende soorten architectuur waarvoor men een architectenbureau inschakelt. Een architect gespecialiseerd in woningbouw richt zich op het ontwerpen en bouwen van woningen. Wil je een vrijstaand huis laten bouwen? Of ben je geïnteresseerd in de realisatie van een luxe villa? Laat je dan informeren door één van de specialisten op het gebied van woningbouw uit de bedrijvengids.

De specialist in woningbouw is tevens inzetbaar bij de projectontwikkeling van meerdere huizen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door woningcorporaties, die de woningbouw van meerdere moderne huurwoningen willen realiseren. Bij deze projectontwikkeling werkt de expert tevens als bouwcoördinator en speelt ook tijdens de bouw een belangrijke rol in de leiding van het project.


Een architectenbureau uit Nijkerk inschakelen?

Vergelijk architecten uit Nijkerk en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Utiliteitsbouw, van fabrieken tot kantoren

Een tweede vorm waarvoor de hulp van een architect van pas komt, is utiliteitsbouw. Een utiliteitsbouwarchitect richt zich op het ontwerpen en bouwen van gebouwen die niet gebruikt worden om in te wonen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • Het ontwerp van scholen of winkels
 • Fabrieken
 • Kantoren
 • Ziekenhuizen

Elke architect denkt vanuit de opdrachtgever, maar vooral bij utiliteitsbouw is dit enorm belangrijk. Als je een huis laat bouwen dan heb je waarschijnlijk een idee over hoe het eruit moet komen te zien. Wanneer een ziekenhuis of fabriek wordt gebouwd dan heeft de utiliteitsarchitect hier meer de vrije hand in. Toch moet het ontwerp aansluiten op de functionele en esthetische wensen van de klant. Neem een parkeergarage: deze moet groot genoeg zijn om zoveel mogelijk parkeerplaatsen te bieden, maar het moet voor omwonenden niet een doorn in het oog worden. Een utiliteitsarchitect combineert deze twee belangrijke aspecten.

Architect voor (kleine) verbouwing

De architectuur die tot nog toe behandeld is, gaat voornamelijk over grote projecten. Het is echter ook een optie om de hulp van een vakman in te roepen bij een kleinere verbouwing aan je huis. Misschien wil je graag een aanbouw realiseren omdat je extra leefruimte in huis wilt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je, naarmate je ouder wordt, graag een slaapkamer op de begane grond wil realiseren. Ook hiervoor zal de expert een duidelijke plattegrond en bouwtekening opstellen.

Waarom is de hulp van een architectenbureau bij een kleine verbouwing nou zo waardevol?

De specialist zorgt ervoor dat de aan- of opbouw in alle aspecten klopt. De stijl van de aanbouw sluit dus naadloos aan op de rest van het huis. Dit is niet alleen fijn voor je eigen woongenot, maar zorgt ook voor een grotere waardevermeerdering van het huis! Mocht je het in de toekomst willen verkopen, dan is dit zeker een waardevolle toevoeging.

Architect voor renovatie

Natuurlijk staat een architect uit Nijkerk jullie graag te hulp bij een renovatie. Bij een renovatie kun je bijvoorbeeld denken aan een verbouwing waarbij je het bestemmingsplan wilt wijzigen, of wanneer je twee huizen wilt samenvoegen tot één.

Eén van de grote voordelen van het inschakelen van een architectenbureau, is dat deze alle vergunningsaanvragen voor je regelt. Wanneer je dus een bouwvergunning nodig hebt voor het wijzigen van het bestemmingsplan, dan zorgt de vakman ervoor dat de juiste documenten opgestuurd worden. Dit bespaart je een hoop waardevolle tijd en energie.

Restauratie architect

Soms is een huis zodanig verouderd dat deze niet zozeer gerenoveerd, maar juist gerestaureerd moet worden. Restauratie houdt in dat een pand weer in oude glorie hersteld wordt. Dit wordt veel gedaan bij oudere woningen, maar restauratie specialisten worden ook geregeld ingeschakeld voor de restauratie van monumentpanden. Een restauratie architect houdt niet alleen rekening met het exterieur van het pand, maar zal er indien gewenst ook voor zorgen dat de binnenkant en het interieur volledig op de authentieke sfeer aansluit. Hierbij houdt hij rekening met de details, zoals bijvoorbeeld de deuren en kozijnen.

interieurarchitect Nijkerk

Binnenhuisarchitect Nijkerk

Een binnenhuisarchitect, ook wel een interieurarchitect genoemd, houdt zich enkel bezig met de inrichting en het interieur van het huis. Het is natuurlijk belangrijk dat de buitenkant van het huis er goed uitziet, maar voor je eigen woongenot is het misschien nog belangrijker dat ook de binnenkant volledig naar je smaak is.

Wat doet een binnenhuisarchitect?

Nadat je de opdrachtgever zijn of haar wensen aan de interieurarchitect doorgeeft, begint hij met het schetsen van ideeën en het opstellen van een plattegrond. Hierna volgt in een visualisatie van het interieuradvies in 3D zodat je een duidelijk beeld krijgt van het materiaal- en kleurgebruik. Na de ontwerpfase onderhoudt de interieurarchitect het contact met meubelmakers, schilders of loodgieters zodat alles goed wordt uitgevoerd.

Welke specialisten heb je nog meer nodig voor uw verbouwing of nieuwbouw?

Voor het bouwen van een huis is er meer nodig dan de hulp van alleen een specialist. Het architectenbureau werkt tijdens het project dan ook nauw samen met verschillende specialisten:

 • Een aannemer
 • Een interieurarchitect

Aannemer, voor de uitvoering van uw bouwklus

De aannemer heeft de leiding over alle vakmannen die tijdens de verbouwing aan het werk zijn. De woningbouwarchitect onderhoudt nauw contact met de aannemer, en zorgt ervoor dat alles kwalitatief wordt afgewerkt.

Interieurarchitect, voor een optimale inrichting

Voor je eigen woongenot is het belangrijk dat ook de binnenkant van het huis goed is afgewerkt. Daarom is het verstandig een interieurarchitect in te schakelen. Een binnenhuisarchitect houdt zich bezig met de inrichting van het nieuwe huis.

Voordelen van inschakelen architectenbureau

 • De verbouwing wordt van A tot Z geregeld, waardoor je jezelf een hoop energie bespaart
 • De klus is in een kortere tijd afgerond dan wanneer je zelf zou ontwerpen
 • Het huis wordt volledig naar je smaak verbouwd, zodat je profiteert van een optimaal woongenot
 • Je hebt slechts één aanspreekpunt gedurende de gehele verbouwing, de architect zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is

Architectenbureau.org klanten beoorderling“Wij kochten een prachtige oude stadskerk en wilden deze restaureren en verbouwen tot een woonhuis. De architecten kwamen met prachtige en praktische ontwerpen waar wij nu dagelijks van kunnen genieten! “
Anneke Martins

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Ben je benieuwd wat je kunt besparen op de kosten? Twijfel dan niet langer, en neem snel contact op via het offerteformulier. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk tot wel 6 vrijblijvende offertes van architectenbureaus uit je eigen regio. Vergelijk de kosten en het aanbod, zodat je verzekerd bent van de beste service tegen de laagste prijzen. Droom je al jaren van het bouwen van een vrijstaand huis? Of heb je onlangs een kavel gekocht en wil je hierop een luxe villa of bungalow laten bouwen? Vertrouw de verbouwing toe aan één van de architecten uit de bedrijvengids en je hoeft je nergens zorgen over te maken!


Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes vergelijken