Vind de beste architect voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Architect voor verbouwing

Een architect komt zeker goed van pas bij een verbouwing. Hij zal beginnen met het opstellen van een ontwerp van je woning, waarin hij al je wensen meeneemt. Zo krijg je een duidelijk en compleet beeld van hoe het huis eruit komt te zien na de renovatie. Ga je de woning binnenkort uitbreiden? Of heb je een oude boerderij gekocht en wil je deze volledig renoveren? Dan kun je eigenlijk niet zonder een ervaren architect!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het vinden van een geschikt architectenbureau kan best lastig zijn. Om je te helpen hebben wij op deze bedrijvengids een lijst samengesteld met daarin alle architecten uit het hele land. Ben je benieuwd naar de kosten of wil je meer weten over de mogelijkheden? Doe een offerteaanvraag en ontvang tot 6 gratis en vrijblijvende offertes van architectenbureaus uit je eigen regio. Vergelijk deze en bespaar zo tot wel 40% op de architectkosten!

Waarom architect nodig bij de verbouwing?

Een verbouwing is veel meer dan alleen de kluswerkzaamheden. Voordat de vakmannen van start kunnen gaan, is het bijvoorbeeld belangrijk dat er een duidelijk ontwerp op tafel ligt. Misschien weet je zelf heel goed wat je wil, maar is dit lastig op papier uit te drukken. Bovendien moet je bij een verbouwing aan vele aspecten denken: waar komen de lichtpunten te zitten, op welke locaties wil je de stopcontacten hebben en hoe worden de leidingen gelegd? Zonder ervaring is het ontwerpen van je renovatie een lastige opgave.

Maar een architect doet nog zoveel meer dan alleen ontwerpen!

Hij zorgt er namelijk ook voor dat het verbouwen volgens planning en budget verloopt. Gedurende de werkzaamheden houdt het architectenbureau (indien gewenst) namelijk toezicht op de werkzaamheden en zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Dit heeft als voordeel dat jij slechts één aanspreekpunt hebt die de rest van de specialisten aanstuurt. Dit scheelt je een hoop energie!


Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden van de architect

Als je gaat verbouwen, dan heeft een architect verschillende werkzaamheden:

 • Allereerst stelt hij natuurlijk een ontwerp voor je op, hierin worden al je wensen en voorkeuren meegenomen;
 • hij selecteert een geschikte aannemer die de werkzaamheden kan uitvoeren;
 • tijdens het verbouwen onderhoud hij het contact met de andere specialisten;
 • de architecten houden toezicht op het budget en de tijdsplanning, zodat alles volgens schema verloopt;
 • tot slot houdt de architect in de gaten of alles kwalitatief wordt afgewerkt.

Kosten architect bij verbouwing

De kosten voor een architectenbureau verschillen per situatie. Zo zijn de kosten onder meer afhankelijk van de werkzaamheden die de specialist voor je uitvoert. Wanneer je een renovatie van A tot Z uitbesteedt, dan zullen de kosten een stuk hoger liggen dan wanneer je alleen een ontwerp voor je verbouwing laat opstellen. Voor het ontwerpen starten de kosten rond de €500,-. Kies je ervoor om de verbouwing volledig uit te besteden? Houd dan rekening van een gemiddelde prijs tussen de €10.000,- tot €15.000,-.

Wil je graag een duidelijke indicatie van de kosten of ben je benieuwd wat je specifieke verbouwing gaat kosten? Vergelijk dan vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Prijstabel: kosten architect bij verbouwing

Verbouwopdracht van architect Vanaf-prijzen, inclusief btw*
Tekening van woning of aanbouw Vanaf €500,-
Uitbouw begane grond, inclusief ontwerp en bouwaanvraag Vanaf €2.500,-
Aanbouw woning inclusief ontwerp, bouwaanvraag en bestek (beschrijving van project voor de aannemer) Vanaf €9.000,-
Volledig project (uitbreiding van de woning) Vanaf €10.000,- tot €15.000,-
Renovatie woning (begeleiding van A-Z) Vanaf €35.000,- tot €50.000,-
Herbestemming van fabriek tot twee woonhuizen. Bestaande uit: voorlopig en definitief ontwerp, bouwvergunning, technische omschrijving, bestektekeningen, aanbesteding én bouwbegeleiding. Vanaf €39.000,- tot €40.000,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Architect voor (kleine) verbouwing

Als jij je huis graag wilt opknappen, is er niet altijd een complete verbouwing nodig. Door alleen de zolder een opknapbeurt te geven, geef je de waarde van het huis en je wooncomfort een flinke boost. Laat het architectenbureau een praktische en mooie indeling ontwerpen, waardoor je optimaal gebruik van je zolder kunt maken. Misschien kun je de ruimte bijvoorbeeld opsplitsen in twee of zelfs meerdere slaap- of werkkamers! Onder een kleine verbouwing verstaat een architect bijvoorbeeld:

 • Het verbouwen van de zolder, zodat deze als verblijfsruimte ingericht kan worden;
 • het opsplitsen van één of meerdere ruimtes om extra slaapkamers te realiseren;
 • het verbouwen van de badkamer.

Een expert zorgt ervoor dat overal over nagedacht wordt. Zo ben je verzekerd van een ruimte die optimaal benut wordt en die ook nog eens volledig naar je wensen is.

architect aanbouw

Aanbouw

Als je woning niet voldoende ruimte meer biedt, is het een optie om een aanbouw te realiseren. Een aanbouw is een waardevolle investering, die je weer terugverdient op het moment dat je de woning wilt verkopen. Natuurlijk is het daarom van groot belang dat de aanbouw klopt, op ieder aspect. Laat de aanbouw daarom ontwerpen door een architectenbureau.

Architecten denken mogelijk aan aspecten waar je zelf nog niet bij stilgestaan hebt. Bovendien zullen zij de aanbouw zo ontwerpen, zodat deze qua uitstraling perfect aansluit bij de rest van je huis. Ook bij de realisatie van een opbouw is het mogelijk om de expertise van een architectenbureau in te schakelen.

Architect voor renovatie

Je hoeft je huis niet uit te breiden om een architect in te kunnen schakelen. Wil je bijvoorbeeld je huis graag renoveren? Ook bij een renovatie kan een architectenbureau veel voor je betekenen. Ben je bijvoorbeeld toe aan een renovatie in de badkamer? Of is het hoog tijd om de zolder flink te renoveren? Indien gewenst zal de expert meerdere ontwerpen voor je opstellen zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past.

De architecten laten zich niet beperken door de huidige indeling van je huis. Indien gewenst kunnen zij ook de indeling van de slaapkamers omgooien om zo bijvoorbeeld een grotere badkamer te realiseren, of om een extra slaapkamer te creëren.

Architect voor restauratie

Heb je onlangs een monumentaal pand gekocht? Of heb je altijd al gedroomd van een restauratie van je oude woonboerderij? Ook bij een restauratie kun je eigenlijk niet zonder de hulp van een ervaren architect.

Wat doet een architect bij een restauratie?

Uiteraard komt hij eerst met één of meerdere ontwerpen die aansluiten op de authentieke uitstraling van het pand. Wanneer één van de ontwerpen is goedgekeurd zal hij contact opnemen met een geschikte aannemer. Niet elke specialist is ervaren in het verbouwen van monumentale panden. De architecten hebben al eerder samengewerkt met de specialisten, waardoor zij precies weten welke vakman de restauratie het beste kan uitvoeren. Gedurende het verbouwen houden zij het overzicht, zodat ze er zeker van zijn dat het authentieke uiterlijk tijdens de restauratie gewaarborgd blijft.

Landelijke of moderne stijl?

Bij het kiezen van een architectenbureau is het belangrijk om te kijken of de stijl van de specialist je aanspreekt. Wanneer je graag een bungalow met een landelijke stijl laat bouwen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een expert die hier ervaring mee heeft. Wil je liever een moderne stijl? Kijk dan of de moderne stijl van de specialist je aanspreekt. Wanneer je van plan bent om te gaan verbouwen of renoveren is het daarom belangrijk om goed te letten op het (online) portfolio van de architect. Alleen dan ben je verzekerd van het beste eindresultaat, dat helemaal bij je past!

architect woning renoveren

Architect of aannemer nodig bij verbouwing?

Bij het bouwen of verbouwen van een huis heb je uiteraard een aannemer nodig. Dit is de persoon die alle werkmannen aanstuurt, denk aan de loodgieters die de waterleidingen verzorgen, elektriciens die een elektriciteitsnetwerk aanleggen en stratenmakers die de tuin bestraten. Architecten werken nauw samen met aannemers. Zo worden alle ontwerpen voorgelegd aan de en houdt de architect tijdens het verbouwen het overzicht. Hij zorgt ervoor dat alles kwalitatief wordt afgewerkt en houdt tegelijkertijd de tijdsplanning en het budget in de gaten.

Voor het interieur is het tevens mogelijk een interieurarchitect in te schakelen. Een interieur- of binnenhuisarchitect neemt de inrichting van je huis op zich. Door ook het interieur door een binnenhuisarchitect onder handen te laten nemen, weet je zeker dat je straks profiteert van een optimaal woongenot.


Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag

Waarom een architect inschakelen?

Voor veel mensen klinkt het inschakelen van een overbodige luxe. Uiteraard is het verbouwen met behulp van architecten een flinke investering, maar deze verdien je natuurlijk weer terug als je het huis ooit verkoopt. Daarbij zorgt het voor een optimale stijging van je woongenot. Al met al zitten er belangrijke voordelen aan het samenwerken met architecten:

 • Je bespaart jezelf een heleboel tijd en energie;
 • je bent verzekerd van een praktisch ontwerp;
 • je zorgt voor een hoge waardevermeerdering van je woning;
 • je hebt tijdens het verbouwen slechts één aanspreekpunt.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Ga je binnenkort verbouwen en ben je benieuwd naar het ontwerp dat een expert voor je kan opstellen? Of zie je er tegenop om al het contact met de verschillende specialisten te onderhouden? Ook in het geval van een renovatie of restauratie is het aan te raden de hulp van een professionele architect in te schakelen. Doe daarom snel een offerteaanvraag via het contactformulier! Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk tot wel 6 vrijblijvende offertes van specialisten uit je eigen regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, zodat je verzekerd bent van de scherpste prijzen. Zo bespaar je al snel tot wel 40% op de kosten!