Vind de beste architect in Assen

Kom gemakkelijk en snel in contact met architectenbureaus uit Assen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Architecten Assen

Alle 23 architecten in Assen

Compleet overzicht van alle architecten in Assen

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Architect Assen gezocht?

Op zoek naar een architect in Assen? Onderstaand een overzicht van alle 23 architecten in Assen en omgeving. Iedere architect op Architectenbureau.org heeft een eigen bedrijfspagina. Hierop vind je alle benodigde informatie als de openingstijden, adres- en contactgegevens. Iedere architect in deze gids is handmatig geselecteerd voor deelname.

Je schakelt een architect in voor het ontwerpen van huizen en gebouwen en het visualiseren van bouwtekeningen. Een architect helpt je niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij de verbouwing van je bestaande huis. Het architectenbureau in Assen kan bijvoorbeeld het technische en administratieve proces van de verbouwing begeleiden. Een architect kan zich specialiseren in onder andere binnenhuisarchitect, tuin- en landschapsarchitect of informatie architect.

Op zoek naar een geschikte architect en benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven? Start nu je gratis offerteaanvraag bij architectenbureaus uit Assen.

Over Assen

Assen is een plaats met 67061 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 39 jaar. Assen is gelegen in de provincie Drenthe.

Gratis architecten offertes vergelijken?

Overzicht van alle 23 architecten in Assen

Vergelijk 6 architecten uit deze bedrijvengids.


architect Assen

Vind de beste architect in Assen

Een architect is onder andere in te schakelen voor het ontwerpen van je huis of kantoor, voor een verbouwadvies bij je verbouwing en bij het realiseren van een uitbouw. Het architectenbureau zal de renovatie of verbouwing met de grootste zorg ontwerpen, zodat niet alleen het exterieur er prachtig uitziet, maar dat ook het interieur volledig naar je wensen is! Op zoek naar een bureau?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Via de bedrijvengids vind je snel en eenvoudig experts op het gebied van woningbouw en utiliteitsbouw, maar ook restauratie- en interieurarchitecten. Vergelijk de prijs, kwaliteit en het aanbod van diverse specialisten uit je eigen regio om zo tot 40% op de kosten te besparen!

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Geen enkele offerte is hetzelfde, daarom is het belangrijk dat je weet waar je bij het vergelijken op moet letten. Allereerst raden wij je aan te kijken naar de kosten. Neem alle eventuele bijkomende kosten mee, zodat je er zeker van bent dat je de beste prijs betaalt.

 • Controleer of je voldoende inzicht hebt in alle benodigde materialen en werkzaamheden
 • Ga na wat de afspraken zijn over de betaling, zijn er bijkomende kosten of moet je een aanbetaling doen?
 • Ga op zoek naar referenties zodat je een duidelijk beeld hebt van het bedrijf

Architect gezocht?

Vergelijk offertes van verschillende architecten en bespaar tot 40% op de kosten!

Vind een geschikt architectenbureau voor jouw project.

Vraag vrijblijvend offertes aan bij bureaus uit jouw regio.

Van woningbouw tot interieurarchitect

Vind een geschikte architect via de bedrijvengids: vergelijk en bespaar tot 40%.

Wanneer heb je een architect nodig?

In principe ben je bij een verbouwing niet verplicht om een architect in te schakelen. Wanneer je zelf gaat verbouwen of als je een aannemer inschakelt, dan kun je natuurlijk zelf ook al je plannen op papier zetten.

Waarom zou je er dan een inschakelen?

Een architect is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen van huizen en andere gebouwen. Hij of zij beschikt dus over enorm veel technische kennis waarmee hij van elk huis een fijn thuis kan maken. Een bureau werkt snel en effectief, waardoor de uiteindelijke verbouwing sneller is afgerond dan wanneer je zelf achter de tekentafel zou gaan zitten.

Werkzaamheden van een architect

Bij de term architect, denken veel klanten snel aan een interieur- of binnenhuisarchitect. Hij of zij voert daarnaast echter veel andere taken uit:

 • Het opstellen van (voorlopige) ontwerpen, een voorlopige planning en kostenindicatie
 • Het aanvragen van bestaande bouwtekeningen en het bestemmingsplan van het pand
 • Het aanvragen van een (eventueel noodzakelijke) bouwvergunning
 • Indien gewenst zal het architectenbureau tevens één of meerdere aannemers selecteren en contracten opstellen
 • Tijdens het verbouwen houdt de specialist toezicht op alle werkzaamheden
 • Het bureau houdt toezicht op het budget, de tijdsplanning en bewaakt de kwaliteit

Architectenbureau in Assen gezocht?

Vrijblijvend contact met architecten uit Assen. Bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Ontwerp

Wanneer je een huis wilt gaan bouwen of verbouwen, dan kan een bureau een ontwerp voor je opstellen. Natuurlijk kun je een complete woning laten ontwerpen, maar het is ook mogelijk om een ontwerp voor een renovatie op te laten stellen. In de meeste gevallen doorloopt de expert tijdens het ontwerpen een aantal fases:

 • Het schetsontwerp: een schets met alle woonwensen: hoe wil je de kamers indelen en waar zou je de deuren willen plaatsen? Dit wordt gecombineerd met de omgevingsfactoren, mogelijkheden en beperkingen.
 • De voorlopige ontwerpen: een duidelijke 3D visualisatie van de gewenste situatie.
 • Het definitief ontwerp: als alle op- en aanmerkingen zijn verwerkt volgt het definitief ontwerp.
 • Het technisch ontwerp: alle technische aspecten zoals leidingwerk worden hierin meegenomen.

architectenbureau Assen

Wat kost een architect?

Als je geïnteresseerd bent in het inschakelen van een architectenbureau, dan zal je ongetwijfeld opvallen dat de kosten enorm verschillen. Het is daarom altijd aan te raden om de prijs en kwaliteit van meerdere bureaus met elkaar te vergelijken. Bespaar jezelf een hoop tijd door gebruik te maken van deze bedrijvengids. Met één druk op de knop ontvang je al snel tot wel 6 vrijblijvende offertes van architecten uit (de omgeving van) Assen.

De totale kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden hij of zij uitvoert. Voor een uitbreiding van je bestaande woning liggen de kosten ongeveer tussen de €10.000,- tot €15.000,-, wanneer je een renovatie van A tot Z laat uitvoeren door het architectenbureau, dan kun je denken aan een gemiddeld bedrag tussen de €35.000,- tot €50.000,-

Kosten architect

Type opdracht van architect Vanaf-prijzen, inclusief btw*
Tekening van woning of aanbouw Vanaf €500,-
Uitbouw begane grond, inclusief ontwerp en bouwaanvraag Vanaf €2.500,-
Aanbouw woning inclusief ontwerp, bouwaanvraag en bestek (beschrijving van project voor de aannemer) Vanaf €9.000,-
Volledig project (uitbreiding van de woning) Vanaf €10.000,- tot €15.000,-
Renovatie woning (begeleiding van A-Z) Vanaf €35.000,- tot €50.000,-
Herbestemming van fabriek tot twee woonhuizen. Bestaande uit: voorlopig en definitief ontwerp, bouwvergunning, technische omschrijving, bestektekeningen, aanbesteding én bouwbegeleiding. Vanaf €39.000,- tot €40.000,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totale kosten worden beïnvloed door een aantal factoren. Wanneer je een expert inschakelt voor een compleet project liggen de kosten bijvoorbeeld al een stuk hoger dan wanneer je enkel de ontwerpen laat opstellen. Een aantal belangrijke factoren zijn:

 • Het type architect dat je inschakelt: een binnenhuis, interieur of een algemeen architect
 • De mate van begeleiding tijdens het verbouwen
 • Het type opdracht dat je laat uitvoeren: een verbouwing, het ontwerpen van een uitbouw of het geven van een interieuradvies bijvoorbeeld

Werkwijze van een architect, het proces uitgelegd

De werkwijze kan per bureau verschillen, maar in grote lijnen doorlopen zij dezelfde fases. Deze fases staan hieronder kort beschreven:

 • Fase 1: de eerste ontwerpen worden opgesteld.
 • Fase 2: Hij of zij doet de aanvraag voor de bouwvergunning en dient bouwbesluiten in.
 • Fase 3: de definitieve ontwerpen en offertes worden opgesteld.
 • Fase 4: de aanbestedingsfase, hierin wordt de renovatie uitbesteed aan een aannemer.
 • Fase 5: tijdens het verbouwen geeft de architect technisch advies, begeleidt hij de aannemer en bewaakt hij de kwaliteit.
 • Fase 6: de laatste fase is de oplevering van het huis of gebouw.

Bouwregels en vergunningen

In veel gevallen is het voor je gaat verbouwen verplicht om een bouwvergunning of ontheffing aan te vragen. Dit is met name het geval wanneer je het uiterlijk van het huis flink gaat veranderen. Ook een verbouwing die binnenshuis plaatsvindt is verbonden aan een aantal bouwregels: zo mag een woning waar asbest aanwezig is niet zomaar gesloopt worden.

Wanneer je een architectenbureau uit Assen inschakelt, dan weet je zeker dat deze op de hoogte is van alle eisen en verplichtingen rondom het renoveren en verbouwen van panden.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over het aanvragen van bouwvergunningen.

architect woning ontwerpen Assen

Architect in Assen inschakelen, waar op letten?

Wil je na de verbouwing of renovatie optimaal van je huis gaan genieten, dan is het raadzaam om een ervaren architect in te schakelen. Maar hoe vind je nu een geschikt bureau? Als je op zoek bent naar een vakman, dan is het verstandig om te letten op de onderstaande punten:

 • Portfolio
 • Keurmerken
 • Prijzen
 • Duidelijke afspraken
 • Werkzaam voor een groot of klein architectenbureau?

1. Portfolio

Wat is de huidige stijl van de architectenbureaus? Richten zij zich op moderne woningen of ontwerpen ze juist huizen met een landelijke sfeer? Kies voor een bureau met een stijl dat goed bij je past. Je krijgt een indruk van de ervaring die zij hebben opgedaan, zodat je zeker weet dat de persoon je kan helpen bij het ontwerp van huizen, scholen of zelfs winkels.

2. Keurmerken

Keurmerken geven je een duidelijk inzicht in de kwaliteiten van een architectenbureau. Kies voor een bureau dat is aangesloten bij een branchevereniging, zoals de BNA. In dat geval ben je verzekerd van een ervaren specialist. De experts geven meestal op hun website of in hun portfolio aan over welke keurmerken zij beschikken, zodat je dit duidelijk terug kunt vinden. Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een professioneel architect? Check dan het architectenregister. Hierin staat elke expert die de titel “architect” mag dragen.


Architectenbureau.org klantenreview“Wij woonden met veel plezier in ons huis, maar het werd ons na verloop van tijd te klein. Daarom hebben we een vakman ingeschakeld voor een verbouwing. Hij heeft onze aanbouw ontworpen en bood tijdens de bouw begeleiding aan de vakmannen.”
Peter Vos

3. Prijzen van architect

De prijzen geven soms ook een beeld van de kwaliteit. In veel gevallen geldt: hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Daarom is het altijd verstandig om niet alleen de prijzen, maar ook de kwaliteit van meerdere bureaus te vergelijken. Kijk goed naar de portfolio’s en bezoek eventueel de gebouwen zodat je een duidelijke indruk krijgt.

4. Duidelijke afspraken

Wanneer je de woningbouw uitbesteedt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Is een architectenbureau niet duidelijk over de planning, materialen of het budget? Dan is de kans groot dat je naderhand voor vervelende verrassingen komt te staan. Misschien liggen de kosten achteraf hoger dan je van tevoren had gedacht of duurt de verbouwing vele malen langer dan in eerste instantie was afgesproken.

5. Werkzaam voor groot of klein architectenbureau?

De meeste architecten zijn werkzaam bij een bureau. Grote architectenbureaus doen vaak vele verschillende projecten. Of je nu geïnteresseerd bent in landelijke of moderne stijl, een groot bureau kan je hierbij helpen. Vaak zijn zij ook ervaren in het ontwerpen van scholen, winkels en andere grote panden. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een kleiner bureau beter bij je past. Hier is de benadering vaak persoonlijker.

Architect woningbouw, huis laten ontwerpen

Eén van de projecten waarvoor de hulp van een architect goed van pas komt, is woningbouw. Wanneer je een compleet nieuwe woning wilt laten bouwen dan is het belangrijk dat je deze goed laat ontwerpen. Een expert gespecialiseerd in woningbouw zorgt ervoor dat het huis volledig naar je wensen wordt ontworpen. Alle mogelijke ruimte wordt optimaal benut en de expert zal een praktische plattegrond opstellen.

Tegenwoordig is moderne woningbouw in Assen erg populair. Een architect kan ingeschakeld worden bij het bouwen van een vrijstaand huis of bungalow, maar ook een luxe villa is een optie. Besteed de architectuur uit aan een ervaren bureau, zodat je er zeker van bent dat de woningbouw tot in de puntjes voor je geregeld is. Schakel eventueel een tuinarchitect in, zodat je ’s zomers direct van je afgewerkte tuin kunt genieten. Deze zal de tuin volledig naar je wensen invullen.


Een architectenbureau uit Assen inschakelen?

Vergelijk architecten uit Assen en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Utiliteitsbouw, van fabrieken tot kantoren

Naast het bouwen van villa’s of andere woningbouw, is het uiteraard mogelijk om een architectenbureau in te schakelen voor utiliteitsbouw. Onder de term utiliteitsbouw verstaat men in principe alle architectuur zonder woonbestemming, zoals bijvoorbeeld:

 • Winkelpanden of kantoren
 • Scholen
 • Fabrieken
 • Ziekenhuizen

Utiliteitsbouw is enig in z’n soort: het is van groot belang dat de gebouwen praktisch ontworpen worden, maar uiteraard speelt de uitstraling ook een grote rol. Denk hierbij aan de projectontwikkeling van een parkeergarage. Om te voorkomen dat omwonenden bezwaar gaan maken, moet deze er mooi uitzien. Toch moet de parkeergarage ook sterk en groot genoeg zijn. Iemand ervaren in woningbouw is daarom niet altijd geschikt voor utiliteitsbouw. In de bedrijvengids vind je verschillende architecten ervaren in utiliteitsbouw.

Architect voor (kleine) verbouwing

Zowel woningbouw als utiliteitsbouw zijn grote projecten. Ook bij een kleine verbouwing of renovatie is het natuurlijk mogelijk om de hulp van een architectenbureau in te schakelen. De architect maakt hierbij een duidelijke plattegrond zodat je vooraf een duidelijk beeld hebt van de extra ruimte die ontstaat. Of je nu een aanbouw in de vorm van een serre wilt laten bouwen, of als je een opbouw op het dak wilt realiseren: een aanbouwarchitect zorgt ervoor dat dit een flinke waardevermeerdering voor je huis zal betekenen!

Een aanbouwarchitect zorgt ervoor dat de juiste bouwvergunning en eventuele subsidies worden aangevraagd. Hiervoor heeft de gemeente vaak informatie nodig die soms lastig te achterhalen zijn. Dit voert de vakman met alle plezier voor jullie uit, zodat je hier zelf geen energie aan hoeft te besteden.

Architect voor renovatie

Wil je niet gaan verhuizen, maar is je huidige huis wel aan een flinke renovatie toe? Ook bij een renovatie kan een architect veel voor je betekenen. Voordat de renovatie van start gaat zal deze werktekeningen opstellen, waarin al je wensen worden verwerkt. Daarnaast geeft de expert ook een persoonlijk bouwadvies, en houdt hij rekening met zaken waar jij misschien nog niet aan gedacht hebt. Daarnaast zorgt de vakman eventueel tijdens de renovatie voor bouwbegeleiding, zodat de verbouwing soepel en snel verloopt, zonder dat daarbij de kwaliteit uit het oog verloren wordt.

Restauratie architect

Een restauratie architect komt van pas wanneer je een heel oud huis gaat of wilt kopen. Je kunt echter ook denken aan een restauratie van monumentpanden in oude stadscentra. Om deze weer in ere te herstellen is het ook mogelijk een restauratie expert in te schakelen. In dit laatste geval zal deze voor een ontwerp, zonder dat de authentieke uitstraling aan de buitenkant van het pand daarbij verloren gaat.

De kosten van een restauratie architect zijn afhankelijk van de mate van de restauratie. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit je regio. Je ontvangt dan spoedig maximaal 6 offertes die je kunt vergelijken.

interieurarchitect Assen

Binnenhuisarchitect Assen

Bij woningbouw steek je natuurlijk veel tijd en geld in de buitenkant van het huis, maar ook de binnenkant is van groot belang. Voor een optimaal woongenot is het daarom verstandig om een binnenhuisarchitect in te schakelen. Deze helpt je met het aankleden van het huis, kantoor of de school. Hij of zij heeft dus veel kennis van verschillende kleurencombinaties, lichtinval en materialen. Een binnenhuis- of interieurarchitect verrast je met verschillende keuzes, waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken. Natuurlijk wordt er niets gedaan zonder je goedkeuring, zodat je zeker weet dat het eindresultaat volledig naar je wensen is.

Welke specialisten heb je nog meer nodig voor de verbouwing of nieuwbouw?

Wanneer je een huis gaat bouwen of verbouwen dan is het inschakelen van een architectenbureau een erg goed idee. Natuurlijk heb je daarnaast nog andere specialisten nodig. Deze zal het contact met deze specialisten onderhouden, zodat je zelf gedurende het verbouwen slechts één aanspreekpunt hebt. Dit scheelt je een hoop tijd, energie en frustraties. Voor het verbouwen heb je onder andere nodig:

 • Een aannemer
 • Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect

Aannemer, voor de uitvoering van uw bouwklus

De aannemer is verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen. Hij zal het huis gaan bouwen of verbouwen en zorgt ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt. De vakman houdt in de gaten of het budget of de planning niet overschreden wordt, en zal de kwaliteit bewaken.

Interieurarchitect, voor een optimale inrichting

Een interieurarchitect is erg waardevol voor de inrichting van je nieuwe huis. Deze zal je helpen met het vinden van geschikte kleuren en materialen zodat het huis een echt thuis wordt. Bovendien kan de specialist een plattegrond voor je opstellen, zodat je een beeld krijgt van de inrichting.

Voordelen van inschakelen architectenbureau

 • Je bent verzekerd van een modern en praktisch ontwerp
 • Het architectenbureau houdt rekening met zaken waar je zelf misschien niet aan gedacht hebt
 • Het huis wordt volledig naar je smaak verbouwd, zodat je profiteert van een optimaal woongenot
 • Je hebt slechts één aanspreekpunt gedurende de gehele verbouwing, de architect zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is

Architectenbureau.org recensie“Op onze kavel wilden wij graag een vrijstaande woning laten bouwen. Via de bedrijvengids kwamen we in contact met diverse architecten. Wij kozen voor de specialist wiens visie het beste aansloot op onze wensen.”
Karin Voogd

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wil je graag een uitbouw realiseren en heb je hiervoor de hulp van een architect uit Assen nodig? Of ben je van plan om te renoveren en ben je benieuwd wat een binnenhuisarchitect voor je kan ontwerpen? Maak dan gebruik van de bedrijvengids! Hierin vind je alle bureaus in Nederland, gespecialiseerd in onder andere woning- en utiliteitsbouw. Geef je de verbouwing van A tot Z uit handen, dan hoef jij je bovendien nergens meer zorgen om te maken! Besparen doe je eenvoudig door de prijzen van diverse architectenbureaus met elkaar te vergelijken. Vraag gratis diverse offertes aan bij bureaus uit Assen en omgeving.


Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes vergelijken